2022/ 30 01.07.2022 Tarihi İtibariyle e-Belge Uygulamalarına Geçiş Zorunluluğu


2022/ 30 01.07.2022 Tarihi İtibariyle e-Belge Uygulamalarına Geçiş Zorunluluğu

01.07.2022 TARİHİ İTİBARİYLE E-BELGE UYGULAMALARINA GEÇİŞ ZORUNLULUĞU BULUNAN MÜKELLEFLER HAKKINDA DUYURU

Bilindiği üzere 509 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuzu vb. diğer e-Belge Uygulamalarına, ciroları veya bulundukları faaliyet alanı itibariyle zorunlu olarak dahil olması gereken mükellef gruplarına ilişkin özel belirlemeler yapılmıştır.

Söz konusu Tebliğde, e-Belge uygulamalarının kapsamının genişletilmesi amacıyla 535 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile daha önce yayımlanmış olan ciro büyüklüklerinde indirimler yapılmış ve yeni/ilave faaliyet alanlarını yürüten mükelleflerin söz konusu e-Belge uygulamalarına zorunlu geçişlerine ilişkin yeni düzenlemeler yapılmıştır.

İçinde bulunduğumuz Haziran 2022 ayı, 01.07.2022 tarihi itibariyle e-Belge Uygulamalarına dahil olması gereken mükelleflerin süresinde gerekli başvurularını (e-İmza veya Mali Mühür başvuruları ile e-Belge Uygulamalarına dahil olunmaya ilişkin başvurular) yapması, vergisel anlamda cezai işlemlere maruz kalınmaması bakımından önem arz etmektedir. Kendilerine zorunluluk getirilen mükellef gruplarının, özellikle Haziran ayının sonunda yaşanabilecek yoğunlukları da dikkate alarak son günlere kalmadan, gerekli e-İmza veya Mali Mühürlerini temin etmeleri ve e-Belge uygulamalarına başvurmaları gerektiğini hatırlatmanın uygun olacağı değerlendirilmiştir.

Bu çerçevede, güncel mevzuat düzenlemeleri dikkate alınarak e-Belge Uygulamalarına zorunlu olarak dahil olması gerekenler, e-Belge uygulama türleri ve mükellef grupları itibariyle ekteki tablolarda belirtilmiştir


287 kişi tarafından görüntülenmiştir.

Bize Ulaşın


Kısıklı Mahallesi Bosna Bulvarı Çamlıca Ulusoy Plaza No: 25/6 Üsküdar / İstanbul

Whatsapp'tan mesaj yazmak için tıklayınız